joi, 8 martie 2012

Lenovo X1. Un laptop cu parinti astronauti

stirileprotv.ro Este probabil cea mai cunoscuta serie de laptopuri din lume, a calatorit frecvent in navetele NASA si a castigat peste 300 de premii de design. Poate multi dintre voi se gandesc la un produs Apple. De fapt, este vorba de ThinkPad.

Un nume cu rezonante cosmice

Lenovo ThinkPad X1 s-a nascut intr-o familie de campioni. Fratele lui, T61p, e acum laptop oficial NASA si "locuieste" pe orbita Pamantului, la bordul Statiei Spatiale Internationale. De fapt, familia ThinkPad face casa buna cu Agentia Spatiala Americana inca din 1993, cand modelul 750, pe atunci sub brandul IBM, a zburat cu naveta Endeavour ca sa ajute la repararea telescopului Hubble.

Numele a aparut in 1991 si denumea o tableta bine dotata pentru acele vremuri. Avea un processor 386 la 20MHz, display de 10 inch cu rezolutie 640x480, 8 MB RAM si un SSD de 20 MB. Din pacate, in 1991, ThinkPad 700T nu a avut succesul pe care l-ar avea o tableta azi, asa ca IBM a abandonat ideea si a folosit numele pentru laptopuri.

Cel mai nou membru al familiei este X1, in mod oficial cel mai zvelt ThinkPad de pana acum, ce masoara doar 16,5 mm in cel mai subtire punct. Pe langa constructia solida si celebrul punct rosu la care ne-am fi asteptat, Lenovo arunca in joc si un set de caracteristici pe care nu le-ai mai vazut pana acum la un Thinkpad: ecran de 13,3 inch Gorilla Glass, baterie cu incarcare rapida si touchpad cu butoane integrate. Mai adaugam un procesor Core i5 la 2,5GHz si avem imaginea completa a unui sistem de cursa lunga, cu design modern, dar care nu a lepadat, totusi, clasica „uniforma” ThinkPad.

Citeste mai multe pe www.yoda.ro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu