marți, 27 martie 2012

Carnea de miel se gaseste deja in magazine. Preturile sunt mai mari ca anul trecut

stirileprotv.ro Un' te duci tu, mielule? La pasune, domnule. Cin' te manca, mielule? Dumneavoastra, domnule. Indragitele versuri sunt cat se poate de actuale in preajma Pastelui.

Iar cei care viseaza numai la drob, bors si stufat trebuie sa stie ca materia prima a intrat deja in magazine.

Bani sa fie, pentru ca mielul autohton este mai scump cu 10%, fata de anul trecut. Il concureaza verii sai din Noua Zeelanda, Germania, Siria, Norvegia si Turcia, care costa si 40 de lei kilogramul.

In hala Obor a fost aliniat in carlige primul lot de miei dobrogeni. Pret: 24 lei/kg.

Si totusi, au securizat achizitia. Se poate si mai rau. Sunt insa clienti al caror buget suporta si un efort de 40 lei kilogramul. Mai mult berbecuti decat miei, la 15-20 de kilograme, gata transati, adusi din Siria si din tarile nordice.

Mielul de import are aproape de doua ori mai multa carne in carcasa, ceea ce inseamna, cum spun gospodinele, ca este mai spornic.

Si totusi, multe magazine cu specific oriental prefera sa aduca in vitrina tot miel romanesc, pentru ca tocmai instilatiile de grasime sunt cele care dau savoarea.

Asadar, pana si turcii pledeaza pentru miel romanesc. Va dam totusi un pont util pentru lista de Pasti. Strict pentru drob sunt deja pe piata organe de miel congelate, aduse din Norvegia, Germania, Siria sau Germania. De data aceasta, pretul este cu pana la 30% mai mic fata de produsele romanesti.

In total, in stanele noastre sunt pregatite de sacrificiul suprem 3 milioane de capete. Cu 500.000 mai multe ca anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu