luni, 26 martie 2012

Dominique Strauss-Kahn, inculpat pentru "proxenetism intr-o grupare organizata"

stirileprotv.ro Fostul sef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat luni seara pentru proxenetism intr-o grupare organizata de catre judecatorii care se ocupa de cazul supranumit hotelul Carlton la Lille (nord), au anuntat avocatii acestuia.

"El a sustinut cu fermitate ca nu este vinovat de niciuna din aceste fapte si ca nu a fost niciodata constient ca femeile intalnite ar putea fi prostituate", a declarat Richard Malka, unul dintre avocatii lui Strauss-Kahn.

Audierea fostului sef FMI a inceput luni dupa-amiaza iar acesta a plecat de la palatul de justitie din Lille putin dupa ora locala 22:00 (23:00, ora Romaniei), scrie Mediafax.

Potrivit LeFigaro.fr, cautiunea a fost fixata de magistrati la 100.000 de euro.

Dupa doua zile si o noapte in arest intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille acum o luna, Strauss-Kahn a primit o citatie de punere sub acuzare pentru "complicitate la proxenetism in forma agravanta intr-o grupare organizata" si "ascunderea unor abuzuri de bunuri sociale".

DSK era initial convocat pentru 28 martie, insa nu a fost furnizata nicio precizare cu privire la motivul devansarii datei audierii sale.

Magistratii care au instrumentat cazul au cautat sa determine mai ales daca fostul director general al Fondului Monetar International stia ca participantele la seratele libertine la care acesta a luat parte, mai ales la Paris si Washington, erau remunerate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu