sâmbătă, 24 martie 2012

Laser tag pentru copii

Un joc controversat pentru cei mici. Au insa parintii motive intemeiate de a-si face probleme?

laser tag este numele unui nou joc de echipa sau individual, asemanator paint ball-ului, insa nu atat de invaziv. Desi se poate practica si in aer liber, de obicei se prefera locatiile amenajate, care ofera si alte servicii complementare. Majoritatea orasele mari se bucura de existenta unor astfel de spatii, insa laser tag este o alta inventie de Bucuresti. A inceput in baruri reduse ca suprafata, pentru ca acum sa ofere spatii generoase, cu labirinturi laborioase, cu decoruri realiste, lumini, efecte, tot ceea ce este necesar unei experiente de lupta cat mai autentice. Pe scurt, echipamentul „de lupta” va fi format dintr-un pistol cu fascicole de lumina infrarosie si o vesta pe care se gasesc senzorii tinta.Scorul va fi tinut pe un ecran urias, astfel incat fiecare combatant sa fie informat asupra sa in timp real.

 

 Violenta, o constanta in jocurile copiilor

Desi la prima vedere, laser tag pare o distractie nerecomandata minorilor, lucrurile nu stau chiar asa. Jocurile pe calculator sunt infinit mai violente decat oferta laser tag. Copii, cu sau fara interventia parintilor, se vor juca mai mult sau mai putin violent. Este in firea lucrurilor, este o manifestare naturala a combativitatii masculine, a spiritului alfa. Iar aceste date primare pot si trebuie sa fie folosite in favoarea dezvoltari armonioase a personalitatii. Pare paradoxal, insa terapia prin joc a dat si continua sa dea rezultate spectaculoase nu doar in cazurile patologice, ci si in preventie. Parintii care se cramponeaza de latura violenta a jocului laser tag au pierdut contactul cu realitatea si, din pacate, risca sa ridice treptat nivelul de frustrare al copilului la manifestari cu adevarat violente si greu de controlat la varsta adolescentei.

 

Factori implicati in dezvoltarea personala

laser tag-ul jucat in echipa presupune aplicarea unor strategii si impartirea de grade si roluri, in functie de caracterul si temperamentul fiecarui component al echipei. Este astfel stimulata comunicarea in vederea rezolvarii unei probleme date, lucrul in echipa si, nu in ultimul rand, solidaritatea. Individul va trece in plan secund, interesele echipei fiind cele care primeaza. Nu trebuie trecute cu vederea nici activitatea fizica propriu zisa care isi va aduce aportul la dezvoltarea unor abilitati de coordonare si atentie esentiale mai tarziu. Iar faptul ca oponentii sunt prieteni sau chiar membrii aceleiasi familii induce acea admosfera de joc, de combativitate, trecand in plan secund factorul violent in sine, cel care proiecteaza sentimente de respingere asupra adversarului. Cum o astfel de seara magica va cuprinde intotdeauna mai multe partide, echipele pot fi mereu modificate, impreuna cu scenariile si strategiile de joc. Cei mici se vor confrunta mereu cu un alt adversar, incercand sa isi invinga propriile limite si nu adversarul. Este demolata astfel chiar si teoria violentei ca factor nociv in educatia oricarui copil.

 

Distractii si pentru fetite

 Bineinteles, fetitele rareori vor fi incantate de un astfel de joc, insa acesta nu este un impediment pentru a fi lasate acasa cu ocazia unei astfel de petreceri, mai ales cand fratiorul este cel aniversat. Cum spuneam, laser tag arena ofera o multitudine de alte jocuri care, fara indoiala, vor satisface orice client. Pentru fetite, o consola de jocuri WII va fi cel putin la fel de distractiva si poate chiar instructiva ca laser tag-ul pentru baieteii ceva mai bataiosi. De asemenea, barul va asigura un mediu antrenant pentru adultii care aleg sa nu se implice in bataliile stelare din laser tag arena.

 


laser tag, petrecere copii bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu