sâmbătă, 12 mai 2012

Distractia vine pe partie la Busteni

Anul acesta, ca si in precedentele, distractia vine de la munte. Mai exact, din statiunea Busteni, situata la poalele mioriticilor Munti ai Caraimanului, pe malurile batranului rau Prahova. Batalia pentru un loc de cazare Busteni a fost si in acest an acerba, pensiunile, vilele si hotelurile dovedindu-se neancapatoare pentru pofta de distractie hibernala a romanilor si a celor veniti de aiurea. Cu internetul pregatit din timp asupra ofertelor de cazare la orice pensiune Busteni, turistii au dat literalmente navala sa prinda un loc caldut si confortabil de cazare, cat mai aproape de principalele atractii turistice existente in zona, adica Babele, Sfinxul, Crucea Eroilor, Cascada Urlatoare, Castelul, Biserica Domneasca sau Ultima Grenada.

Desi nu putem afirma cu siguranta ca din punct de vedere al surplusului de loc de cazare Busteni e cea mai tare statiune, putem totusi afirma cu mana pe inima ca Busteniul e capitala distractiei pe partie! Spunem acest lucru deoarece am observat ca si-n acest an, la prima ninsoare puternica si serioasa, partiile de pe Valea Prahovei s-au umplut pur si simplu, spatiul natural fiind coplesit de numarul record de turisti dornici de sport, distractie si relaxare. Mai ales sfarsitul de saptamana a adus sute de turisti gata pregatiti de schiat, saniat sau dat cu placa. Aici la Busteni, pe partia Kalinderu 1, oamenii au stat pur si simplu la coada pentru a se da cu telescaunul. Dovada ca turistii s-au distrat la cele mai inalte standarde a provenit chiar din declaratiile date de acestia diversilor reporteri tv prezenti acolo. Toti au fost de acord ca se merita sa se vina la munte, la Busteni, in aceasta perioada.

Partiile de pe Valea Prahovei masoara un nivel record al zapezii, avand valorile cuprinse intre 15 si 25 de centimetri, ceea ce este foarte mult si foarte bine pentru schiat, saniat si distractie. Cantitatea de zapada este perfecta pentru toate sporturile de iarna, astfel ca aici la Busteni nu exista nici macar un turist nemultumit. Nici chiar cei care, din nefericire, din propria neatentie sau lipsa de grija, au mai provocat cate un mic accident pe partie, insa asa e la munte, frumusetea distractiei vine si cu mici riscuri, pe care trebuie sa le administram in mod responsabil si cu cat mai multa precautie. Chiar in momentul in care eu scriu aceste lucruri, meteorologii anunta ninsori de amploare si-n urmatoarele zile, semn ca sezonul de iarna a debutat deja in forta pentru anul 2012, in Busteni si in alte statiuni montane. Pensiunile din Busteni sunt primitoare si-si asteapta cu nerabdare cazatii, in numar cat mai mare.

Nu doar sporturile de iarna inseamna distractie la Busteni, desi probabil ele alcatuiesc ingredientul cel mai cautat. Toti cei care vin aici sa se cazeze in frumoasele pensiuni ale Busteniului mai cauta si alte surse de distractie si relaxare. Partyurile, dansul si distractia pana dimineata sunt de asemenea la mare cautare in Busteni, ca si in alte statiuni montane. Aici insa, ca sa dau un exemplu concludent, se pregateste ceva de proportii, magnific si unic pentru memoria montaniarzilor. E vorba de partyurile reggae care se anunta, odata cu sosirea unora dintre cei mai talentati artisti din acest sector muzical. Astfel, ritmurile reggae vor cuceri muntele salbatic al Busteniului, totul urmand a se desfasura intr-o seara cat mai lunga si de neuitat pentru participantii ei. Grabiti-va deci spre Busteni, caci aici s-a dat deja drumul la petrecere si distractie fara limita.


Tags: pensiune busteni, cazare busteni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu